top of page

Missió del Grup de Projecció

El Grup de Projecció de la Comunitat de Sant Pere Claver, de la Fundació Privada de Sant Pere Claver, neix la tardor de 1973 d’un grup de matrimonis que decideixen «projectar» la seva fe sobre la realitat social més vulnerable. El desig de concretar la fe en servei als altres, especialment als més desfavorits, va portar als fundadors del Grup a una primera acció amb nois i noies discapacitats del Psicomundet, cap a l’any 1974.

 

Poc després van començar amb el repartiment d’aliments a famílies necessitades del barri que demanaven ajuda a través de persones vinculades a la Comunitat. Les recaptes setmanals de la missa servien per a comprar allò que es distribuïa i el Grup s’encarregava de lliurar els lots de menjar als domicilis de les famílies necessitades. És també en aquesta dècada que s’inicien les campanyes de recollida d’aliments per Nadal. Puntualment el Grup col·laborava fent acompanyaments al metge de persones amb dificultats i assumia el pagament de rebuts de subministres (llum, aigua, gas) i de lloguer. No és fins a meitats dels vuitanta que es comença a rebre menjar del Banc d’Aliments i que el repartiment es fa a la mateixa escola, seu de la Comunitat Sant Pere Claver.

 

Al llarg d’aquest temps el Grup de Projecció ha esdevingut el referent de l’acció social de la nostra Comunitat Cristiana i amb el seu servei ha posat de manifest la nostra opció pels més pobres. El Grup de Projecció és el servei de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver que assumeix l’encàrrec de «projectar» la nostra fe a la realitat social del nostre barri.

bottom of page