top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Advent I: Esperança-Vetlleu!

Quan llegim la lectura d’Isaïes, que és la que enceta l’Advent, d’entrada ens pot semblar molt dura: “hem pecat i ens hem rebel·lat sempre contra vós. Tots som semblants a persones impures, cap de les nostres bones obres no és més que la roba tacada d’impureses”. Però si ens mirem fredament com està el món potser no s’allunya tant de la realitat actual.L’any 2022 va ser l’any en què van morir més persones en conflictes armats dels darrers 40 anys i en el que hi va haver més de 55 conflictes armats, el nombre més alt des de 1945. Les dades de pobresa també son preocupants: al maig del 2023 l’ONU avisava que més de 300 milions de persones tornaven a entrar a la pobresa extrema després d’haver-ne sortit els darrers 10 anys.


I al nostre entorn, a Catalunya, les dades també preocupen: un 25,9% de la població està en risc de pobresa, les famílies tenen dificultats importants per a pagar l’allotjament, les temptatives de suïcidi en població jove ha pujat un 40% els tres darrers anys i el mes passat les persones mortes travessant el Mediterrani a l’octubre ja superaven les xifres de 2022...


És en aquest món poc esperançador que se’ns convida a preparar-nos per l’arribada de Jesús. Un Jesús que arribarà a aquests indrets i en aquestes condicions: pobre i migrant. I l’Evangeli de la setmana ens dona una possible clau per a que, en aquest entorn, puguem preparar-nos per actuar. Segurament la situació ens sobrepassa i aquesta primera setmana d’Advent el primer pas pot ser preparar-nos per actuar: de moment ens cal estar atents, vetllant, conscients del món i del seu dolor.


La imatge d’un Déu pobre i migrant i tanmateix totpoderós en l’Amor pot acompanyar-nos en el misteri del mal que inunda el món. Però no per acceptar-lo passivament, sinó per a estar preparats per quan haguem de denunciar i actuar.


Que aquesta primera setmana d’Advent ens ajudi a contemplar el misteri del mal i, a través de la mirada de Jesús que arriba, preparar-nos per aquest temps decisiu que ens toca viure.


Marta Camprodon i Ignasi Florensa

Membres de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver del Clot

Comentarios


Entrades recents
Arxiu
bottom of page