top of page
  • Marta Gallart i Roger Torrabadella

Advent III: "El repte de transmetre il·lusió i alegria"

Lectura segona 1Te 5,16-24 Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica:


Germans, viviu sempre contents, no us canseu mai de pregar, doneu gràcies en tota ocasió. Això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist. No sufoqueu l'Esperit, no desestimeu els dons de profecia, examineu-ho tot i quedeu-vos allò que trobeu bo, guardeu-vos de tota ombra de mal. Que Déu mateix, el Déu de la pau, us faci del tot sants, i guardi totalment irreprensibles el vostre esperit, la vostra ànima i el vostre cos per quan retorni nostre Senyor Jesucrist. Déu, que us crida, és digne de tota confiança; ell ho farà així.

De les lectures que se'ns proposen en aquest tercer diumenge d'advent, ens ha cridat l'atenció la carta de Sant Pau als cristians de Tessalònica. En ella, Sant Pau demana als seus germans que visquin contents i que es guardin de tota ombra de mal.

En el temps que esperem i ens preparem per Nadal, a casa ens agrada començar a fer llistes de desitjos, regals, petites il·lusions que una vegada a l'any ens permetem fer realitat en la mesura de les possibilitats de cadascú. També ens agrada adornar la casa i l'escala de veïns. Sempre ens ha agradat fer treballs manuals. Per nosaltres és una activitat familiar que ens agrada compartir amb la resta de veïns. A poc a poc, anem creant un clima d'espera i d'il·lusió. Pot semblar una ximpleria, però rellegint les lectures d'aquest diumenge, ens han fet pensar que aquest any ens hi hem d'esforçar més, perquè és molt fàcil encomanar-se del desànim, i tot un repte transmetre la il·lusió i l'alegria del naixement de Jesús.


Una de les coses bones de tenir fe és la de sentir-se sempre acompanyat i viure amb una actitud d'esperança. Sabem que el millor encara està per arribar, però no vivim als núvols, sinó amb els peus a terra, compartint les penes amb els nostres familiars i amics, però sense deixar-nos emportar pel desànim.


Dèiem abans que l'Advent, a casa, és un temps d'endreça de la nostra llar per preparar-la i posar-la bonica per acollir el Nadal; i temps d’obrir els cors i saber escoltar. Enguany no podrem trobar-nos amb tots els familiars i amics que voldríem. Ens agradaria fer arribar el nostre missatge d'esperança i d'acollida a tots els nostres éssers estimats. Donem-li la volta a les restriccions per la COVID-19, i aprofitem aquests dies per aixecar el telèfon, escriure i enviar una nadala, obrir el "meet" per fer una videotrucada, canviar el perfil de WhatsApp o publicar una instantània d'alegria a l'Instagram, que el millor està per venir i que entre tots farem de Nadal un temps de llum i fraternitat.


Marta Gallart i Roger Torrabadella

Pares delegats generals del Centre d'Esplai Joan Suñol


Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page