top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Albert Florensa: "Treballem dos propòsits de la Comunitat per aquest curs"

Aquest dissabte 1 d'octubre la Comunitat del Clot ha celebrat l'eucaristia d'inici de curs. Durant la celebració, el president de la Comunitat, Albert Florensa, ha expressat l'agraïment per totes aquelles persones que "ofereixen el seu temps per col·laborar humilment en la construcció d'una societat més lliure, més justa i més implicada".


L'Albert Florensa també ha explicat els dos propòsits de la Comunitat per aquest curs: millorar les celebracions de la comunitat i millorar el funcionaments dels òrgans de coordinació de la comunitat.


Podeu llegir la benvinguda integra que va adreçar aquest dissabte a continuació:


Benvinguda inici de curs 22-23

Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver


Sigueu benvingudes totes i tots.


Ens apleguem per celebrar, per donar gràcies i per participar d’un Déu que és l’Amor i que es manifesta en el nostre amor.


Celebrem i donem gràcies per trobar-nos novament. En un món dividit, fer comunitat humana, trobada humana en nom de l’Amor, ja és signe d’esperança.


Celebrem i donem gràcies per totes aquelles persones que ofereixen el seu temps i accepten responsabilitats per col·laborar humilment en la construcció d’una societat més lliure, més justa i més implicada en la sostenibilitat del planeta, és a dir, en la construcció del Regne d’un Déu que és abba. En definitiva un regne d’Esperança, no d’optimisme ingenu, ni que espera solucions màgiques, perquè sabem que Déu espera i necessita de les nostres mans i dels nostres cors.


També voldríem oferir en aquesta eucaristia els dos propòsits que, mitjançant el discerniment del Consell de la Comunitat, s’ha proposat dur a terme durant aquest curs: Primer, millorar les celebracions de la comunitat. Segon, millorar el funcionament dels òrgans de coordinació de la comunitat.


No cal dir que ens caldran mans! I com no, les vostres pregàries!


Finalment, dir-vos que el nostre lema per a aquest curs no és altre que “Gent d’esperança”, esperança que com us deia ja es fa present en la nostra trobada i en la generositat del treball i la pregària de tantes i tantes persones.


Sigueu benvingudes i benvinguts.


Albert Florensa

President de la Comunitat Cristiana Sant Pere ClaverEn el moment d’acció de gràcies, el rector i president de la comunitat, han cridat els diferents grups de la comunitat per rebre l’encàrrec de la comunitat per al seu grup. Us detallem els diferents missatges-enviaments que van adreçar:


Catequesi infantil: La comunitat us envia a proclamar la Bona Nova a aquells que per a Jesús estaven ben a prop d’Ell, els infants.


Catequesi juvenil: La catequesi us envia a proclamar la Bona Nova i a donar raó d’ella als joves que s’apropen a aprofundir en la fe de Jesús de Natzaret.


Esplai Chanut: La comunitat us envia al barri de Sant Roc de Badalona perquè, a través de les vostres activitats i testimonis, eduqueu en un lleure humà que té el seu centre en les persones.


Esplai Suñol: La comunitat us envia al nostre barri del Clot perquè, a través de les vostres activitats i testimonis, eduqueu en un lleure humà que té el seu centre en les persones.


Grup de projecció: La comunitat us envia per atendre les necessitats de les persones i famílies del barri que tenen dificultats per poder obtenir els recursos bàsics per a la seva manutenció; per col·laborar amb altres entitats del barri que tenen els mateixos objectius; i tot això, sense oblidar la crítica i la denúncia de les estructures que provoquen aquestes situacions d’injustícia.


Grup de Gospel: La comunitat us envia per a que mitjançant la música creeu espais de convivència humana i trameteu esperança i goig de viure.


Grup Pastorets: La comunitat us envia a proclamar el triomf del Bé sobre el mal mitjançant les vostres representacions i el clima de convivència de tot el grup.


Grup Homilies d’infants: La comunitat us envia a proclamar la paraula de Déu entre els infants que assisteixen a l’Eucaristia i a educar-los en la celebració de la fe.


Casa de colònies Teresa Espona (Viladrau): La comunitat envia el seu responsable per a que tingui cura de la casa on any rere any els nostres grups gaudeixen de les colònies i del contacte amb la natura.


Grup de Litúrgia: La comunitat us envia perquè vetlleu per les nostres celebracions siguin vives, en particular perquè el seu missatge i profunditat arribin a tothom.


Tresoreria: La comunitat t’envia perquè tingueu cura dels recursos que necessitem i de que siguin ben aprofitats.


Comunicació: La comunitat t’envia perquè t’encarreguis d’informar i difondre els fets i les activitats més destacades de la nostra comunitat, de la Companyia de Jesús i de l’Església.


Secretaria: la comunitat t’envia perquè t’encarreguis de la organització, gestió i documentació de la nostra comunitat.

Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page