top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

"La nostra vocació cristiana ens fa ser sal i llum per a molts"


Benvolguts amics i amigues de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot:


M’heu demanat unes reflexions sobre el Nadal. Amb molt de gust us les faig arribar. Estic, com ja sabeu, a Salamanca fent aquest servei d’acompanyament i guiatge de jesuïtes en els moments darrers de la seva formació. Són companys de molts llocs del món i resulta per a tots una experiència molt rica. És un aprofundiment en la vocació a la Companyia de Jesús. I constato amb agraïment que ajuda molt a tots. És silenciosa, senzilla i autèntica. Us recordo molt. Ja tindrem ocasió de veure’ns aquesta primavera.


Passa el temps i ja tornem a celebrar el Nadal. Quants records ens venen al cap: família, amics, regals, llum, consum, sentiments de tendresa, joia, pastorets, nadales, la Missa del gall... Tots podríem dir tantes i tantes coses! Tot sembla nou i alhora antic. I cantem “ja és nat el Déu infant...”

Tanmateix, el primer sentiment que em ve al cap i al cor és la necessitat de silenci. Davant del soroll d’aquests dies sento el desig de callar. Si no callem no podem escoltar. Que important és escoltar, contemplar, fer-se càrrec del què ens diu l’altre, la vida, Déu mateix.

El plor, el patiment, el desconcert davant una pandèmia que no vol marxar hi ha una veu ferma, potent, suau, tendra que ens diu: vull fer camí amb vosaltres. És la veu de Déu que es fa present i visible en un nen que neix en el món i en cadascú de nosaltres: Jesús. És molt difícil de sentir-la si no callem i escoltem el nostre interior.

I a partir d’aquest silenci mirem la nostra realitat: I diem amb il·lusió com Sant Pau: Nosaltres som, per la fe, fills i filles amb el Fill. Des de l’acceptació d’aquest meravellós misteri joiós podem ser sal i llum com li agradava dir al Senyor quan parlava als seus amics. La nostra vocació cristiana ens fa ser sal i llum per molts.

Quan des de la nostra humilitat i proximitat acompanyem als altres som LLUM. I amb una lluminositat més clara que totes les llums dels carrers i de les botigues.


Quan afegim qualitat a la nostra vida i a les nostres converses com ho fem al dinar familiar perquè la carn d’olla tingui el veritable gust som SAL.


Quan anunciem amb goig una notícia, que ens ha omplert d’alegria, i ha fet feliç al nostre pare, mare, germà o amic, o simplement als més necessitats, som ÀNGELS.


Quan desitgem que al nostre enemic, o a aquella persona que ens costa més, desitgem el perdó i la reconciliació som una FELICITACIÓ.


Quan preparem amb afecte i il·lusió els regals pels nostres éssers estimats, prenem consciència que ells també són un REGAL per a nosaltres.


Quan ens trobem en família i celebrem el Nadal som DEIXEBLES que celebrem la fraternitat de Jesús.


Quan no perdem la paciència i seguim buscant un lloc perquè pugui néixer el nen i sentim que totes les portes es tanquen, som MARIA I JOSEP.


Quan sentim que el que només podem oferir és les nostres persones per amor i que no podem fer res més som els PASTORS.


Quan només podem ser escalfor, acompanyament i silenci. Som BOU I MULA


Quan mirem el futur, com un estel que va davant nostre amb esperança i ens posem a caminar som els MAGS d’Orient que busquen el Messies.


Quan sentim inseguretat i por perquè algú ens vol arravatar els nostres privilegis som el rei HERODES.


Quan constatem les nostres ferides, les assumim, ens fan mirar més enllà perquè ens ensenyen a donar passes endavant i així estimem i servim en tot som IGNASI DE LOIOLA.


Quan sentim estimació, desig de donar la vida abundosament, sensibilitat pels més pobres, proximitat a la natura, comprensió per aquell que vol millorar, obertura al Pare, i tantes coses belles i grans, i tot amb la joia del viure...som el mateix JESÚS enmig del nostre món.


US DESITJO DE TOT COR UN ESPERANÇAT NADAL.


Pere Borràs, sj

Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page