top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Quaresma III: Mirem el que ens envolta amb ulls de Déu

Arribem al III Diumenge de Quaresma. En aquest viatge que estem fent entorn de “veure noves totes les coses en Crist” ens centrarem, en aquesta i en la propera setmana de Quaresma, en la mirada cap als altres, després d’haver fet una mirada interior en les dues primeres setmanes.


Quaresma és un temps que ens dona l’oportunitat de fer introspecció, de canviar, de transformar.


Oportunitat de mirar el nostre interior, de mirar al nostre voltant, a tots aquells i aquelles que formen part de la nostra vida quotidiana, per finalment mirar el món on vivim.


En aquesta tercera setmana de Quaresma us volem proposar aturar la Mirada en les persones més properes. En totes aquelles persones que formen part del nostre dia a dia, família, amics, companys de feina, companys de l’escola. Però també mirem als “desconeguts” que veiem cada dia, al sense sostre que està cada dia a l’entrada del supermercat, a l’àvia que veiem passejar pel barri sense companyia, al forner que ens dona el pa de cada dia amb un Bon Dia!!


Mirem el que ens envolta amb ulls de Déu; una mirada atenta, viva, desperta, amable, però al mateix temps dura i exigent. Mirem el que ens envolta en clau de Quaresma, vivim donant sentit a la nostra existència al costat dels altres fent coses bones.


L’Evangeli d’aquest tercer diumenge de Quaresma narra en el seu inici un relat dur i violent. Que proper al que estem vivint aquests dies veient les notícies i les imatges que ens venen d’Ucraïna!


Davant aquestes desgràcies tendim a buscar culpables i a preguntar-nos on és Déu. Potser caldria que ens preguntéssim on ens situem nosaltres i quines solucions podem aportar. La mirada als altres ens interpel·la.


Conversió vol dir canvi d’actitud, d’orientació, de mirada. És tenir els ulls oberts a la sorpresa. Com la figuera, deixar-se cavar i adobar per donar fruit. Nosaltres som el fruit. Deixem entrar Déu al nostre cor.


Marta Cahellas i Xavier Somoza

Membres de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Comentarios


Entrades recents
Arxiu
bottom of page