top of page

Història del Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut

El Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut ja fa més de 30 anys que funciona ininterrompudament. Inicià la seva activitat l’any 1978. Va néixer a proposta de Càritas diocesana de Barcelona a un grup de monitors i monitores vinculats a la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot.  La Pilar Malla i Escofet, llavors directora de Càritas, en una conversa amb l’Enric Puig i Jofra, li va fer notar que hi havia infants que no tenien l’oportunitat d’anar a l’estiu a cap activitat de lleure. Arran d’aquesta petició, l’estiu de 1978 un grup de monitors joves vinculats al Clot es van decidir a endegar unes colònies per aquests infants.

El Centre rep el nom en record d’un jesuïta del Clot, que era un apassionat de la muntanya i de la canalla. Desgraciadament, ell, juntament amb dos adolescents, va perdre la vida als peus del Costabona l’any 1978, atrapats en una tormenta de neu. La Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot va voler mantenir el seu record, posant-hi el seu nom a la tasca educativa que just en aquell moment començava.

Des de 1986, a més de les colònies d’estiu, s’inicià l’activitat setmanal, tots els dissabtes, a les ubicacions proposades per Càritas: a Barcelona (Ciutat Vella, 1986-1994 i Vallbona, 1994-1995) i Badalona (Gorg, 1996-2005 i Sant Roc, 2005-...). Així, el C.E. Chanut, és un servei educatiu amb una clara vocació social. La història mostra com el projecte ha intentat respondre a les necessitats dels infants més desafavorits allà on es trobaven, fent del C.E.  Lluís Maria Chanut un dels pocs esplais itinerants del nostre país.

bottom of page