top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Pujada del Pessebre al Tagamanent 2023

Prop d’un centenar de persones ens vam reunir diumenge passat al cim del Tagamanent (de 1055 metres) per deixar-hi el pessebre de la Comunitat del Clot.Ha estat una de les pujades del pessebre més multitudinàries que es recorden, la qual cosa fa palesa la vitalitat de la Comunitat i l’atractiu d’una sortida que uneix l’espiritualitat, l’excursionisme, el pessebrisme i la festa que suposa el dinar comunitari a El Puig de Balenyà.


Enguany, el pessebre tenia un significat molt especial, ja que entrelligava la celebració dels 800 anys del primer pessebre de Sant Francesc d’Assís a Itàlia, amb els 20 anys de les famoses titelles que han fet les delícies dels nens a la Missa del Pollet (que va començar a celebrar-se fa 25 anys). D’aquesta manera, el pessebre estava decorat amb imatges de la història d’aquestes titelles, que al seu dia van ser ideades i construïdes pel Juanjo Fernández i la Núria Cuch i que ara, han estat refetes per la Marta Gallart, l’Alba Florensa i la Mariona Font, al capdavant d’un nodrit equip de gent de la Comunitat. L’eucaristia va tenir com a eix central la presentació “en societat” de les titelles, que van despertar a la vida al cim de la muntanya entre aplaudiments.


Com sempre, la pujada del pessebre uneix tothom, i molta gent col·labora a fer-la possible. La Marta Gallart i el Roger Torrabadella dissenyen i fan el pessebre cada any; els dos esplais de la Comunitat, el Suñol i el Chanut van arribar el dia abans a la casa de Colònies d’El Puig (on a la nit van fer un fantàstic pessebre vivent) i molts dels seus monitors van fer la pujada al Tagamanent a peu des d’Aiguafreda. L’Alba Florensa i la Mariona Font van ajudar a dinamitzar la celebració del Manolo Hernández sj.


Tot plegat amb un dia fantàstic (que potser no n’hauríem de dir fantàstic perquè necessitem que plogui) que va començar amb fred i gelada a la plana, però que al cim del Tagamanent va ser blau, sense vent, amb bona visibilitat, i amb una temperatura que convidava a treure’s la roba d’abric i gaudir del sol.


I el dinar de final de festa, amb 70 persones a taula i un arròs de muntanya molt bo, va cloure un dia que recordarem molt de temps i que obre les portes a la celebració de Nadal a la Comunitat del Clot.Fotografies: Xavier Somoza

תגובות


Entrades recents
Arxiu
bottom of page