top of page
  • Roger Vilaclara

L’última excursió de curs del Centre d’Esplai Joan Suñol


"Motxilles a l’autocar!", així comença l’última excursió de cap de setmana del Centre d’Esplai Joan Suñol. La masia del Puig de Fàbregues, una vegada més, és el destí per a l’esperada data. No és simple coincidència, a la també coneguda Casa de Colònies Teresa Espona, els monitors i monitores de l’esplai hi fan l’excursió de preparació del curs al mes de setembre i també és l’indret escollit any rere any per a fer les colònies d’estiu amb els infants del Centre.

L’última excursió és, amb seguretat, la més especial de totes. Especial perquè Picarols, Brivalls, Xaloc, Flames, Zènits, Joves i Formació comparteixen l’estància, les activitats, i també les vivències durant tot el cap de setmana, un fet insòlit. El sopar del dissabte és un dels moments més màgics de la sortida, els grups es concentren a l’era per menjar plegats tot fent una rotllana immensa. És llavors quan la dimensió del projecte es fa palpable en l’ambient. Arribat el vespre, i després que tots els nens i nenes s’uneixin per cridar un potent encanteri, els personatges més rellevants de les passades colònies apareixen d’entre el bosc per demanar ajuda, tenen por de ser oblidats.

El més esperat de l’excursió arriba diumenge al matí amb l’arribada dels pares i mares a la casa. Ells són els encarregats de preparar el gran esmorzar que acull l’anual concurs de pastissos i truites on hi participen gran quantitat de famílies. Els nervis es fan presents, sobretot en els grups dels més menuts. El show és a punt de començar i, aquest cop, es tracta d’un programa cercador de talents que té problemes per tirar endavant la producció. A mesura que van passant els grups de l’esplai per fer una petita demostració del que han fet durant l’últim curs, els protagonistes del set s’adonen que únicament treballant en equip aconseguiran crear un programa televisiu decent.

El sol és potent però els alts arbres fan de l’antic pla de tendes una catedral preciosa per acollir l’eucaristia que presideix en Pere Borràs. Com ja és tradició tots els grups hi han posat el seu granet de sorra preparant el moment de la pau, les ofrenes, els cants i algunes pregàries.

Després d’un dinar conjunt arriba el moment del comiat. Aquest any arriba marcat per l’emotiu traspàs de responsable. Els pares delegats són els encomanats de donar valor i paraules d’agraïment envers la tasca que ha realitzat els últims quatre anys en Llibert Requena. Uns últims parlaments posen punt i final al curs d’esplai que acaba, com mana la tradició, girant l’estrella groga amb l’ajuda del més petit i el més gran del centre.

Amb un “L’hora dels Adéus” de fins a tres rotllanes, es dona per tancada l’última jornada d’esplai del curs 2016 – 2017 amb la confiança que l’esplai és ple de famílies, infants i joves que mantenen la il·lusió, és viu i ho seguirà sent durant molts més anys.

Fotos: Xavi Somoza

Entrades recents
Arxiu
bottom of page