top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Carta d'en Pere Borràs: "L'esperit viu en la Comunitat"


L'inici de curs a la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot ha començat amb el relleu d'en Pere Borràs, rector en els últims 5 anys de la comunitat i de l'Escola Jesuïtes del Clot. Durant tots aquests anys dedicats al servei als altres, en Pere ha ajudat i col·laborat en moltes celebracions i ha acompanyat als diferents representants dels grups de la comunitat vetllant pel bon funcionament d'aquests. Ara, aquest paper el farà en Manolo Hernández, membre de la Comunitat del Clot des de fa deu anys i que aquest setembre s'estrena com a rector de la Comunitat.

En Pere es troba ja a Salamanca on ha estat nomenat nou instructor de la Tercera Provació (etapa final de la formació per als jesuïtes). És precisament des de Salamanca on el Pere Borràs ha escrit una carta a la Comunitat del Clot on s'acomiada i agraeix la tasca dels membres de la Comunitat durant els últims cinc anys:

"Benvolguts amics i amigues de la Comunitat cristiana de Sant Pere Claver del Clot:

Us escric des de Salamanca on començo amb il·lusió aquest servei que ara se’m demana. Un servei molt entranyable però en aquest circumstàncies que ens ha tocat viure amb molts interrogants de com enfocar-ho. El grup és d’onze persones: Portugal, Espanya, França, Xile, Itàlia, Estats Units, Brasil...Es tracta de viure una experiència vocacional després d’una colla d’anys en la Companyia de Jesús. És per a mi un regal participar d’aquest procés espiritual i comunitari.

Quin greu em sap no haver (de moment) trobat un moment per a saludar-nos, abraçar-nos, celebrar junts la nostra fe en Jesús sempre ressuscitat entre nosaltres! I m’adono i ens adonem que sovint no valorem prou el que tenim. I quan ens manca ho recordem amb una barreja de nostàlgia i esperança.

Us recordo molt, molt i molt. Estic agraït per tot el que he rebut de vosaltres durant aquests 5 anys. Vull recordar, amb el risc d’oblidar-me, alguns grups: Projecció, Pastoral de la salut, Esplai Suñol, Esplai Chanut, Catequesi d’infants, Grups de Pans, Grups de Joves, Catecumenat, Albes, Litúrgia, Sagristia, Viladrau, ...i les persones del Patronat. Demano perdó si m’he deixat algú. Però sobretot tinc present persones concretes, patiments i il·lusions, esperances i angúnies, en definitiva la vida. Intentant que es transformi sempre en la Vida d’aquell que ens va dir que era Camí i Veritat.

L’Esperit viu en la comunitat. Ho dic tal raja i com ho sento. Teniu-ne cura, cuideu-la perquè es un tresor. Ara amb les dificultats de la pandèmia i la problemàtica social que ens cau damunt nostre és un moment de prova, de control de qualitat de la nostra vida cristiana. Mireu, mirem, endavant. Crec que és un moment en el qual la prudència, la qualitat de les relacions humanes, el sentit de l’humor, la paciència...són actituds que han de sobresortir. Cal lucidesa i profunditat. És més important ser que fer. Escoltar més que parlar. Ser pacients més que apressats. No vol dir estar passius sinó receptius a l’acció de Déu que es manifesta en la vida.

I des d’aquí rellegir: vosaltres sou la sal, la llum, benaurats els pobres, els mansuets, els pacificadors, ...la nostra alegria ningú no ens la prendrà.

No sé quan podré venir a Barcelona. Tot plegat dependrà de l’evolució de la COVID-19. Ja arribarà el moment que ens tornarem a veure. Us desitjo un bon curs i que sigueu creatius per a situar-vos amb intel·ligència i prudència en aquest moment.

Una abraçada

Pere Borràs

Salamanca, 6 de setembre de 2020"

Entrades recents
Arxiu
bottom of page