top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Les ofrenes de la Comunitat per aquest nou curs


Ahir dissabte es va celebrar l’eucaristia d’inici de curs a la Comunitat. Va ser presidida pel rector Manuel Hernández, acompanyat de Joan Cussó i de Jesús Lanau.


L’eucaristia es va desenvolupar sota el lema “Acollir amb cura i estima”.

En el moment de les ofrenes, cada grup de la Comunitat va oferir un llibre amb la imatge del lema d'enguany i amb un escrit on expressava la seva ofrena per aquest nou curs que s’inicia. Un curs amb incerteses, dubtes, però amb l’esperança i el desig d'estimar i tenir cura els uns dels altres.

I tot plegat fent camí seguint les passes de JESÚS.Us deixem les ofrenes-pregàries dels diferents grups de la Comunitat per aquest nou curs:

Pastoral de la Salut

Des de Pastoral de la Salut treballem per acollir i escoltar els qui són grans o tenen malalties, els acompanyem en situacions de patiment o de pèrdua de capacitats. Avui dia, tots, no només els grans i els malalts, ens sentim fràgils. Oferim allò que sabem fer millor: compartir la nostra esperança en el Pare que no deixa de mirar-nos i compadir-se de nosaltres.

Homilia d’infants

Fa mesos que no podem celebrar homilies d’infants, i ara, quan hi tornem, no serà en les mateixes condicions sinó que serà una mica estrany: amb mascaretes, sense compartir llapis de colors... Però tenim les mateixes ganes de sempre d’acollir els més petits i compartir amb ells la paraula de Déu amb el seu vocabulari, des del seu món. En aquest món que se’ns està tornant més i més complicat i imprevisible, oferim al Senyor la senzillesa dels infants.

Pastoral d’Adults

A final del curs passat vam engegar un nou grup a la comunitat que hem anomenat Pastoral d’Adults i Famílies. Volem donar coherència a totes les activitats en marxa, identificar necessitats de formació o experiència espiritual en els adults de la comunitat, i donar-hi una continuïtat, des de l’espai de joves fins a la pastoral de la salut. També estem engegant un procés de major implicació dels laics en tasques litúrgiques i d’acompanyament, tot recordant la manera de fer dels primers cristians. Oferim al Senyor la il·lusió que ens mou a buscar noves formes de comunicació i d’evangelització.
Casa de Colònies Teresa Espona

Oferim la Casa de Colònies Teresa Espona als infants i joves de la comunitat cristiana. Esperem que en aquest curs puguin gaudir del lleure, envoltats de la natura i acompanyats dels seus monitors.

Grup de Projecció

És en la Verge Maria que s’inspira el Grup de Projecció. Atenem a les persones més necessitades i vulnerables d’una forma integral, ja sigui per necessitats bàsiques, com el menjar i la neteja, per necessitats familiars, o per feina, pagament de rebuts i altres.

L’any passat ateníem unes 40 famílies. Enguany hem arribat a les 90 amb molt d’esforç i dedicació. És per això que avui preguem a la Verge Maria perquè ens doni forces per seguir endavant, i perquè cada vegada hi hagi menys desigualtats. En tot SERVIR i ESTIMAR.

C.E. Joan Suñol

Des del C.E. Joan Suñol volem oferir el nostre compromís cap al projecte, els infants i famílies i cap a la nostra societat. Que aquest servei que ens caracteritza neixi de la consciència de quina és la situació que vivim, i de com són i què necessiten els nostres infants i famílies. I demanem que aquesta consciència vingui moguda per un sentit educatiu i espiritual i un desig de transformació.

Catequesi d’Infants

Bon Déu, des del grup de Kate et demanem estar atents als “signes dels temps” per saber transmetre la Bona Notícia als infants, joves i famílies del segle XXI.

Avui no és fàcil trobar vinyaters o bons pastors a les xarxes socials. També costa trobar pels carrers experiències de pans i peixos multiplicats, o fills pròdigs disposats a demanar perdó de tot cor.

Però malgrat la incertesa del nostre temps, et volem oferir la nostra ferma voluntat de fer ressonar amb força totes i cada una de les Benaurances que vas explicar a la Muntanya, per tal que cada infant, cada jove i cada família sàpiga que amb Tu, és possible ser la Sal i la Llum que necessita avui aquesta terra.

Comunicació

En aquesta eucaristia d'inici de curs oferim les eines que volen ajudar a la comunicació dins i fora de la nostra comunitat: pàgina web, xarxes socials, mailing... Demanem que ens ajudin a sentir-nos més a prop els uns dels altres.

Cor Gospel Clot

Acolliment. Quina paraula més bonica i sensible. No fa preguntes, no es fixa en els detalls que ens diferencien. Només importa el que ens iguala: que som éssers humans.

Això és el que fa el Cor Gospel Clot: acull tothom qui vol cantar Gospel. No pregunten res, no fan proves. Tots són ben acollits. I quina és la primera conseqüència d’aquest acolliment sense reserves?: la transformació de les persones acollides. Com no sentir-se bé sabent que et volen només perquè ets tu.

Donar-se és acollir l’altre dins nostre. Donar-nos ens fa més grans perquè ens multiplica. És l’essència del Cor Gospel Clot: es donen els uns als altres i es donen als qui els necessiten.

Cor Gospel Clot: acolliment i alegria generosa.

C.E. Lluís M. Chanut

Aquest està sent un any diferent, però els monitors i monitores tenim moltes ganes de seguir la llum que fins ara ens ha guiat, i seguir oferint cada dissabte l’educació en el lleure al barri de Sant Roc. Sabem que vindran nous camins i que amb ells vindran nous somnis. Tenim esperança i il·lusió per encendre la flama dels infants amb el foc que nosaltres portem dins.


Catequesi de Joves

Estimat Pare, el grup de Catequesi de Joves oferim el nostre pelegrinatge amb el manament que ens uneix amb tu i amb tot el món, donant, servint, aprenent, acollint i sent portadors d’esperança.

Tenim el cor i les mans a punt.

T’estimem Pare. Un petó!


Entrades recents
Arxiu
bottom of page