top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

L'inici d'esplai al Chanut: "Amb ganes de reinventar-nos i fer del lleure un espai segur"

El Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut va celebrar aquest cap de setmana el primer dia del curs d'esplai. Un matí a Lestonnac de Badalona que s'esperava amb moltes ganes després d'una jornada d'inscripcions, la del dissabte 3 d'octubre, on, contra tot pronòstic, va haver un augment de famílies interessades respecte els darrers anys. La nova responsable del Centre, Marina Cot, ens ha explicat que, segons la seva opinió, aquest augment en les inscripcions és a causa del "treball previ de propaganda que ha fet l'equip passant, per primera vegada, per les classes de l'escola abans de començar el curs".


Amb tot, un primer dissabte d'esplai que ha estat tot un èxit i on els infants han pogut gaudir de les activitats preparades pels seus monitors i monitores. Així ens ho explica la Queralt Bosch, monitora de Polzets, el grup de petits del Chanut:


"Dissabte va ser el primer dia d’esplai i tot i que va ser un matí passat per aigua res ens va aturar! Una setmana abans ja vam fer les inscripcions i per la nostra sorpresa es van apuntar 65 infants. A més, aquest dissabte la responsable va seguir fent inscripcions perquè encara queden nens i nenes per poder-se apuntar. Va ser un dia ple d’emocions i retrobaments. Per començar, els i les monitores abans d’iniciar la jornada vam estar pensant què volíem transmetre als infants aquest curs d’esplai, i ho vam escriure en un tren simbòlic que ens acompanyarà tot l’any. El primer dia van venir 45 infants i el retrobament amb tots i totes elles va ser molt emocionant, amb moltes ganes de jugar, compartir i fer moltes activitats tots junts. Va ser un matí de posar cara i nom als i a les monitores que ens acompanyaran tot el curs, de fer jocs de coneixença amb els companys i les companyes, adaptar-nos als canvis d’aquest curs i tornar a gaudir d’un dissabte al matí al pati de l’escola. Els infants van poder tornar a tenir un matí de cap de setmana amb els amics i amigues fent activitats que els i les monitores han estat preparant durant la setmana. Estem molt agraïts i agraïdes de poder tornar a gaudir d’aquests moments únics que vivim a l’esplai i que tot i les circumstàncies ens hem pogut adaptar i, encara que no de la mateixa manera, tenir noves experiències que de ben segur recordarem tots i totes. Ara més que mai, comencem aquest nou curs amb ganes de reinventar-nos i fer de l’esplai un lloc segur i ple d’estima."

Queralt Bosch,

Monitora del grup de Polzets.

El Centre d'Esplai ja feia setmanes que es preparava per aquest nou curs amb reunions i trobades per organitzar un curs d'esplai ben diferent: mascaretes, mans i distància. Tres premisses que al lleure no podien faltar però que no impedeixen que els centres d'esplai continuïn la seva tasca educativa amb relativa normalitat. De fet, els dos esplais de la Comunitat segueixen estrictament el protocol marcat per la Generalitat de Catalunya i les entitats de lleure, com el Moviment de Centres d'Esplai Cristians de Catalunya (MCECC), per fer esplai amb la màxima protecció però mantenint l’essència del lleure i el servei als altres.

Entrades recents
Arxiu
bottom of page