top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Advent IV: Que Nadal sigui Nadal, al Clot, a Barcelona, al món!

Escric aquestes ratlles quan som a les portes de Nadal, la festa que ens omple de joia i també d’esperança. Les escric pels meus amics i amigues de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver. Quants records d’advents i nadals compartits: ambientacions, misses del pollet i del gall, celebracions del perdó, recollides d’aliments, nadales i pastorets... Darrera de cada activitat moltes persones.La corona d’Advent, avui, és curulla de llum. Quart diumenge, Nadal és a prop. Les quatre espelmes són enceses, en un devessall de llum. La llum de Nadal també habita en nosaltres, resplendent quan Nadal és Crist que neix per ensenyar-nos la joia de servir i estimar els altres. També hi roman, quasi ofegada però viva, quan ens deixem portar pels egoismes i per les enveges, per les mentides i les rancúnies, per les hipocresies i les falsedats, pels abusos i violències de tota mena... La llum que ens porta l’Infant de Maria, però, és més forta i poderosa... a menys que nosaltres mateixos la rebutgem i l’apaguem amb les nostres mediocritats, pors i defalliments.


A la lectura d'avui escoltarem: "Jesús, el Messies, va ser engendrat d'aquesta manera: Maria, la seva mare, estava compromesa en matrimoni amb Josep i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l'Esperit Sant" (Mt 1,18). Diumenge vinent és Nadal. Que tot estigui a punt. El pessebre amb les figures al seu lloc, disposades a significar el que volen dir; les nostres veus a punt per cantar-li nadales a l’Infant; la nostra solidaritat convertida en una aportació econòmica o d’aliments per ajudar els més vulnerables amb esperit de germans, d’acord amb les nostres possibilitats i amb les despeses que pensem fer per Nadal; la nostra pregària demanant que ens faci homes i dones de bona voluntat com els pastors de Betlem; els més petits de tots amb la dècima ben apresa per recitar-la a l’hora de l’àpat nadalenc, pujats dalt d’una cadira. Tots disposats a caminar per cercar el germà que em necessita, amb l’esperit dels mags d’orient que no van descansar fins trobar Jesús.


Tres protagonistes d’aquest quart diumenge d’Advent. Maria, la primera, que no ofereix cap resistència a la voluntat de Déu. Déu irromp a la seva vida, la trasbalsa amb una petició i ella accepta la seva proposta, la seva voluntat. Josep, el segon protagonista. Déu li demana que es comprometi. Ho fa perquè com diu l’evangeli era un home bo, un home just. Jesús, el tercer, vol ser amb nosaltres per ensenyar-nos a servir i estimar. Per sempre. Per això ens va dir: "Jo soc amb vosaltres dia rera dia fins a la fi del món" (Mt 28,20). Celebrem la seva vinguda. Aquesta llum, dins nostre, pot ser font de vida per nosaltres, i també ho pot ser per tots els qui ens envolten. Que Nadal sigui Nadal, al Clot, a Barcelona i al món! Jesús neix per fer camí amb nosaltres.


Enric Puig i Jofra, SJ

コメント


Entrades recents
Arxiu
bottom of page