top of page
  • Roger Vilaclara

Arrenquen les activitats d'estiu de l'esplai Chanut

El Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut ha iniciat les activitats d'estiu aquest diumenge 1 d'agost a la tarda amb la sortida del grup d'infants que va de colònies a la Masia Puig de Fàbregas de Viladrau. Les colònies, destinades a infants d'entre sis i catorze anys, tindran lloc de l'1 a l'11 d'agost. A més, enguany, el centre d'esplai organitza un casal d'estiu per als adolescents de catorze a setze anys entre els dies 2 i 6 d'agost.


Com ja és tradició, un munt de famílies i infants carregats amb motxilles s'han concentrat a la plaça de la parròquia de Sant Roc per començar les colònies. L'equip educatiu del Centre ha organitzat la sortida i ha acompanyat els infants en tot moment. Els autocars han sortit a les 16:00h de l'Avinguda Maresme de Badalona. Ara, els queden 11 dies per viure la història de la Lilo i l'Stich: una nena i un extraterrestre que coneixeran a les terres de Viladrau.Els més grans de l'esplai començaran les activitats d'estiu el dilluns. Enguany, per tal d'assegurar el bon funcionament de les activitats, el centre ha decidit que el grup de Trotas no anirà de rutes. Tot i això, s'ha organitzat un casal d'estiu per a aquest grup durant la propera setmana. De dilluns a divendres el grup anirà d'excursió a diferents punts de la comarca amb els monitors i monitores que els han acompanyat durant tot el curs.


Tot un repte: reinventar-se


Unes activitats que s'encaren "amb moltes ganes, molta il·lusió i molta energia" ens comenta Marina Cot, responsable del Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut, abans de marxar de colònies. "Després d'un any sense colònies, l'equip de monitors i monitores, els infants i també les famílies tenien moltes ganes de tornar a fer lleure a l'estiu", diu.  Les mesures i protocols de prevenció de la Covid-19 establerts per la Generalitat de Catalunya per a les activitats de lleure d'aquest estiu han provocat molts canvis en l'organització i gestió de les colònies. De fet, la Marina parla de la preparació com un gran repte. "Ens hem hagut d'adaptar i de reinventar per poder complir amb la normativa i poder fer unes activitats segures". Tot i això, en destaca la part positiva: "Feia molts anys que preparàvem les colònies amb la mateixa dinàmica. La situació actual ens ha donat l'oportunitat de poder revisar, millorar i canviar aspectes que fèiem sempre de la mateixa manera".


Malgrat els canvis, la mateixa màgia de sempre


Amb tot, el més important és que, malgrat els canvis per la pandèmia i la nova organització de l'equip, "els infants es trobaran el que sempre s'han trobat: un centre d'interès molt màgic, activitats de tot tipus i un equip de monitors i monitores preparat per fer tot el possible perquè els infants visquin la millor experiència de l'estiu". Això sí, la Marina ho deixa ben clar i amb un somriure d'orella a orella: "alguna novetat també es trobaran!".


Abans de marxar, l'actual responsable del Chanut també té un record per a en Daniel Mercado, antic monitor del centre que va morir el passat mes de maig. "Aquestes seran les primeres colònies del Chanut des que ell ens va deixar". Per aquest motiu la Marina recorda les paraules de la Judit Vilaclara en el seu escrit de comiat a en Daniel: "Estic segura que aquest estiu, a les colònies, brillarà un estel més al cel estrellat de Viladrau i que tot anirà bé".Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page