top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

La Comunitat torna a pujar el pessebre al Tagamanent

Avui ens hem trobat, des dels més petits fins als més grans de la comunitat, al peu del Turó del Tagamanent. Els monitors i monitores dels centres d’esplai Joan Suñol i Lluís M. Chanut s’han afegit després de les seves trobades d’avaluació des d’ahir a la casa de colònies El Puig d’Hostalets de Balenyà i, fins i tot, alguns d’ells han pujat a peu tota la muntanya!


El tram final d’ascensió ha començat amb un dia de sol radiant que ens ha permès que tant els infants més petits com els més grans de la comunitat hagin pogut arribar al cim, cadascú al seu ritme i segons les seves possibilitats. I amb nosaltres les 12 figures del pessebre!


Les petites troballes del camí han estat un tresor per als qui comencen a gaudir de la muntanya i l’acompanyament pacient i constant als més grans, el compromís de la comunitat amb aquells qui més dificultats tenen.


Un cop a dalt, hem gaudit d’una celebració de la Paraula dinamitzada a partir de cada una de les diferents figures de fusta del pessebre. Per grups, hem identificat els valors de cada una de les figures i hem reflexionat els diferents col·lectius que podrien escenificar un pessebre actual:


- Col·lectius vulnerables presents (immigrants sense drets, treballadors i treballadores en situacions precàries, infants i joves sense una família que els garanteixi un entorn protector, persones amb problemes de salut mental...)


- Persones compromeses amb el seu entorn (monitors i monitores i qualsevol persona des del seu voluntariat constant i il·lusionant, el personal sanitari que acompanya en moments de dificultat...)


- La interpel·lació a cadascú de nosaltres a dotar d’un ple sentit a Nadal, sense que els llums de colors ens enlluernin en excés, i adonant-nos que podem ser qualsevol de les imatges que, dotades de sentit per elles mateixes, tenen sentit en un escenari coral i comunitari.


I per acabar, un Pare Nostre i una Nadala abans de la fotografia de conjunt per commemorar la jornada!


Grau Ussetti

Membre de la Comunitat Cristiana de Sant Pere ClaverComments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page