top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Pastorets del Clot: Enhorabona!

Els darrers dies del 2023, concretament el 29 i el 30 de desembre, a la Comunitat Cristiana hem gaudit d’una edició més dels tradicionals Pastorets.


Enguany s’ha interpretat la peça teatral Ara ve Nadal, de Domènec Miquel i Ribas, dirigida per l’Anna Guimerà i un equip de persones que han dedicat temps i molt d’esforç a fer possible una tradició amb més de 97 anys d’història.Un agraïment especial a l’Anna per agafar un repte tant emocionant com precipitat i a totes les persones que l’han acompanyat i que han sentit aquests nervis de no estar segur d’arribar a temps i la satisfacció final de la feina ben feta. L’enhorabona!


Un record especial per a les persones que s’amaguen entre bambolines i que tenen en compte cada detall de l’obra, des del maquillatge fins a l’atrezzo passant pel canó de llum i la posada a punt dels equips de so. Totes elles tasques imprescindibles que formen part d’un tot.


La representació ha aplegat petits i grans; un esdeveniment multiedat que genera un ambient especial pels volts de Nadal i que, sens dubte, és i fa Comunitat. Potser un dels moments menys coneguts però ben transcendent és el Pare Nostre que resen petits i grans abans de començar l’obra i que, de ben segur, dona força, energia i molt sentit a la culminació del projecte.


Aquest any he tingut el plaer de gaudir de l’espectacle des del pati de butaques, acompanyada de les petites de casa. Algunes persones em preguntaven perquè no hi participaven i és que malgrat des de casa vam insistir, elles van preferir veure l’obra.


Per a elles veure a tantes persones que estimen representant aquesta bonica història va ser màgic i molt emocionant. Ara, a casa, cantant i jugant a ser àngels i dimonis, penso que sovint els infants ens ajuden a veure allò que és invisible als ulls i que les seves cares d’il·lusió i sorpresa en veure la representació són el regal d’aquesta tradició.


Com sempre, malgrat les dificultats i els entrebancs, l’equip i la Comunitat tira endavant un dels esdeveniments més màgics de l’any: la representació del naixement de Jesús, al Clot; un petit miracle que ens ajuda a comprendre el veritable sentit de Nadal.

 

Judit Vilaclara i Verdú

Membre de l'equip de comunicació de la Comunitat
Fotografies: Xavier Somoza

Comentarios


Entrades recents
Arxiu
bottom of page