top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Quaresma I: Jesús ens vol feliços


Si volem fer un bon resum sobre el que deia i feia Jesús, el trobarem a les Benaurances. I sabrem que Jesucrist ens vol feliços, alegres i ben disposats per estimar i servir els germans, gaudint de tot el que som, tenim i podem realitzar i compartir amb els altres.

 

Però el projecte de vida que el Senyor ens ofereix, sovint contrasta amb tot el que ens ofereix el nostre món, que proclama feliços els rics, els saciats, els burletes, els triomfadors, la gent considerada, els qui poden lluir les seves habilitats, els qui estan de moda, els qui es poden permetre tota mena de capricis. Encara que també s’ha dit: és tan pobre que només té diners; té de tot, però no té pau, ni amor, ni amics veritables, ni ha trobat un bon sentit a la seva vida.

 

El camí de la felicitat passa per l’acceptació d’un mateix, dels altres i de Déu. Implica estimar i sentir-se estimat valorant molt més les persones que els béns que es puguin tenir. Implica descobrir que la veritable felicitat no la donen les coses materials, sinó la riquesa de l’amor que hi pot haver a l’interior de cadascú.

 

El projecte de vida que Jesús ens ofereix és coherent amb tota la seva doctrina i la seva vida. Ell es fa pobre, humil, generós i comunicador d’amor i misericòrdia; neix pobrament, viu amb gran simplicitat i estima fins a donar la seva vida per amor, despullat a la creu.

 

Ja deien els profetes: «Busqueu el Senyor tots els humils del país que compliu els seus preceptes; busqueu la bondat, busqueu la humilitat… un poble humil i pobre buscarà refugi en el nom del Senyor».

 

Seguint-lo a Ell, aquells que segons els criteris del nostre món són els més afavorits, passen a segon terme. Els que estan massa satisfets d’ells mateixos per les coses materials que poden tenir, i que potser han pogut aconseguir amb el seu treball i esforç, no seran els més valorats pel Senyor.

 

Jesús centra la seva atenció en els pobres, els humils, els qui tenen fam, els qui ploren, els rebutjats pels homes. Els qui posen pau, els compassius, els nets de cor i, fins i tot, els perseguits pel fet de ser justos. D’ells és el Regne del cel. Els cristians tenim una missió: proclamar les Benaurances des de la credibilitat i coherència de la nostra vida.


Conxita Lison i Roca

Membre de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver del Clot

Comentários


Entrades recents
Arxiu
bottom of page