top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Quaresma IV: Amor, veritat, llum...

el que jo vull és amor i no sacrificis,

coneixement de Déu i no holocaustos.

Osees, 6


Però els que viuen d'acord amb la veritat s'acosten a la llum perquè es vegin

les seves obres, ja que les fan segons Déu.

Sant Joan, 3
Amor, veritat, llum...en definitiva, coneixement de Déu, del Déu que ens estima i que, així, ens commina a estimar el proïsme...


Sí? Aquestes són les consignes del dia a dia que vivim? Transitem el nostre dia a dia com un túnel fosc, renegant i maleint, caminant a les palpentes, ensopegant esporuguits, o bé hi sabem encendre la pròpia llum sense esperar, passius, si n’hi ha al final? Sabem on és l’interruptor d’aquesta llum de què en som atuell, per encendre-la reflectint i il·luminant les ombres de les boires que ens envolten en els túnels que sovintegen pels camins de les nostres vides?


Aquesta llum, que ens ha estat cedida en préstec per unes desenes d’anys, arriba a les persones que ens envolten? Som llum per als altres? Reflectim i refractem la llum dels altres? Sabem veure-hi l’amor de Déu en la mirada d’un nen o una nena que renega, d’un jove que ens desafia, d’un company de feina que ens critica, d’un pare que, ja senil, ha oblidat qui ets?


Enfoquem també aquesta llum cap endins, no pas tant com ho faria un cirurgià, sinó més aviat com ho faria un músic, cercant l’harmonia en algun punt de les cordes, vitals, entre el cor i el cap? Com sonen les nostres cordes interiors? Quina melodia i amb quin tempo? Sonen prestissimo, com el ritme accelerat a què se’ns convida des de tot allò que rodeja les nostres vides? Sonen allegro, a un ritme ferm i confiat -potser massa-?, que convida a l’endavant i no a l’enrere? Sonen com un melancòlic adagio, un andante lent que s’atura i mira enrere -potser en excés-? Sona lento o largo, com suspeses en l’aire, estàtiques escoltant la foscor o bé extàtiques escoltant la llum?


Cap endins, cap als qui ens envolten, cap a tot allò que vivim en el dia a dia de les nostres vides... En temps de Quaresma som convidats a enviar i rebre llum, per comprendre, per confiar, per SER... per ESTIMAR.


Joaquim Molina

Director General Jesuïtes El Clot

Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page