top of page
  • Roger Vilaclara

Un inici de curs "engrescador i amb nous projectes"

Tret de sortida al nou curs 2021-2022 de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot. Serà aquest dissabte 2 d'octubre a les 19:30 h amb la tradicional eucaristia d'inici de curs que, enguany, serà al pati de l'escola dels Jesuïtes del Clot.


L'eucaristia s'ha organitzat tenint en compte les mesures de prevenció de la Covid-19 que marquen les autoritats sanitàries. Per aquest motiu i per tal que hi pugui assistir el major nombre possible de persones s'ha optat per fer-la en un espai exterior. A més, a banda de les informacions pròpies d'un inici de curs, en finalitzar l'eucaristia es realitzarà un acte senzill per visualitzar els relleus que s'han produït en diferents càrrecs de la comunitat en els darrers mesos. El del Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut, el del Centre d'Esplai Joan Suñol, el dels pastorets, el de la pastoral de la salut, la secretaria, la presidència i el rector són alguns d'aquests relleus que se celebraran conjuntament en finalitzar l'eucaristia.

Festa de la Comunitat de l'any 2018

Nous projectes: La catequesi familiar


Un inici de curs "engrescador" segons el president de la Comunitat, Albert Florensa. "La possibilitat que poc a poc podrem retrobar-nos com abans de la pandèmia i la intensitat del primer consell de la comunitat amb força projectes són fets que fonamenten la meva afirmació", explica. D'aquests nous projectes, en destaca un nou model de catequesi infantil i familiar que prepara la Comunitat. L'Albert aprofita per fer una crida: "ens calen catequistes d'infants; a veure si algú s'anima". Un altre projecte que arrenca amb moltes novetats és el dels Pastorets 2021. La Clara Llimona n'és la nova directora i, després d'un any sense representació a causa de la pandèmia, enguany hi ha més ganes que mai.


Sobre les línies de treball de la Comunitat per aquest curs 2021-2022, Albert Florensa fa referència al 500 aniversari de la conversió d'Ignasi de Loiola que celebra la Companyia de Jesús aquest any. "Un esdeveniment cabdal de la conversió d'Ignasi va ser la seva visió al Cardener. Un moment on l'home, l'Esperit i el món van ressonar i d'aquesta manera va copsar nova tota la realitat", explica l'Albert. Per això, la Comunitat vol posar especial atenció en aquesta dimensió cabdal de l'espiritualitat ignasiana. Perquè en un món particularment mancat d'esperança, "la mirada que fa ressonar l'humà, l'Esperit i el món esdevé essencial per oferir nous camins per a la fraternitat amb els altres i la cura de la resta de la creació", segons el president de la Comunitat.


L'Albert Florensa també té un record especial per aquells que han patit la mort de persones estimades durant aquest temps de pandèmia. "En alguns casos no hem pogut compartir plegats la pregària, el dolor i l'esperança. Durant aquest curs buscarem els moments i els espais per fer-ho", diu.


Desig de servir i d'estar a disposició de tota la Comunitat


Finalment, també preguntem a l'Albert com viu personalment el nou curs de presidència. "No negaré que amb un cert nerviosisme propi de la responsabilitat", ens respon. "Amb desig de servir, de posar-me a disposició de tota la Comunitat i de destorbar el menys possible la voluntat de Déu per aquesta Comunitat; per a tot això cal la vostra pregària i consell". Si la pandèmia ho permet, l'Albert estarà disponible al despatx que té la Comunitat a l'escola en un horari a determinar o a través de cita concertada.


Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page