top of page
  • Roger Vilaclara

Viu l'experiència espiritual de sant Ignasi al Museu Diocesà de Barcelona

Els Jesuïtes de Catalunya han organitzat una exposició molt especial al Museu Diocesà de Barcelona. Sota el nom 'Ignatius Experience', vol traslladar la vivència espiritual d'Ignasi de Loiola als visitants. Es podrà visitar fins al 3 de febrer de 2023 i s'ha organitzat amb motiu del 500 aniversari de la conversió de sant Ignasi que celebra la Companyia de Jesús enguany.L'exposició neix amb la intenció de ser una experiència real pel visitant. Una experiència que toqui el cor del visitant i que el faci sortir millor del que ha entrat. Com? A través de la vida de sant Ignasi, els diferents espais d''Ignatius Experience' plantegen preguntes al visitant que busquen generar espais de reflexió, debat i, fins i tot, de discerniment. De fet, des dels jesuïtes asseguren que qui fa visita l'exposició pot sentir un tast del que són els exercicis espirituals de sant Ignasi. L'experiència convida a sortir de la zona de confort i a plantejar-se un repte personal a complir.


Al llarg de l'exposició s'hi pot veure l'espasa del fundador de la Companyia, esbossos dels exercicis espirituals d'Ignasi de Loiola o retrats del sant. Tot combinat amb obres ben diverses com un quadre de Picasso, una escultura sobre el rapte de sant Ignasi o una interpretació de la ferida del jesuïta en una seqüència de diversos quadres.


Sense dubte, una experiència perfecte per retornar a les arrels de sant Ignasi i actualitzar-les en l'actualitat. En les nostres famílies, amics i comunitats. En la nostra vida.


Per realitzar el recorregut cal utilitzar el telèfon mòbil i uns auriculars.

Comentários


Entrades recents
Arxiu
bottom of page