top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

Vivim el Nadal!

De nou ha arribat el Nadal, i tot al nostre voltant s’encarrega que no se’ns passi per alt: llums, músiques, guarniments, anuncis, missatges,...


De nou ha arribat el Nadal i també a casa ens preparem per a celebrar-ho: també guarnim, també posem alguna llumeta, alguna espelma, fem el pessebre.....


I quan hem acabat el pessebre i ens fixem en les figures: en els pastors que es dirigeixen a l’estable, en els que ja han arribat i estan adorant, en Josep, que sembla que surt a rebre’ls, en Maria, que es manté prop de Jesús i observa tot el que està passant amb actitud d’acolliment,...no podem evitar traslladar-nos a aquell primer Nadal...


Però l’àngel els digué: No tingueu por. Us anuncio una gran notícia que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora. I de sobte s’uní a l’àngel un estol dels exèrcits celestials que lloava Déu cantant: Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que ell estima. Quan els àngels els deixaren i se’n tornaren cap al cel, els pastors deien entre ells: Arribem-nos a Betlem a veure això que ha passat i que el Senyor ens ha fet saber.”


Un Nadal que resumiria amb les paraules AMOR, COMPARTIR i ACOLLIR.


Jesús neix en un estable, no té cap comoditat, no té cap de les riqueses que s’espera que tingui un “rei”, però té Josep i Maria amb ell. I també té moltes mostres d’afecte de tots els que el van anar a adorar, oferint-li el que tenien, encara que només fos la seva companyia.


Per nosaltres, a casa, Nadal és el moment en que ens trobem tots, petits, joves, grans, avis,... Temps de retrobar-se, de compartir, d’agrair, de recordar també aquells que ens han deixat. D’enfortir la família. També és un moment per posar en valor tot això i tenir un record per totes les llars on això no és possible, pels motius que siguin.


Però també és el moment de recordar què és realment el Nadal, la festa del Naixement de Jesús, aquest Jesús que ens porta una Bona Nova: una nova relació amb Déu i amb els altres. Una relació que ens porta a anomenar a Déu “Pare” i als altres “germans”.


És una nova oportunitat per tornar a la casella de sortida i reordenar les prioritats. Hem anat preparant el terreny durant l’Advent i ara toca recolocar:

- “Posar-se en marxa i oferir”, com van fer el pastors i els reis.

- “Acollir a l’altre”, com van fer Josep i Maria.

- “Oferir el nostre escalf”, com van fer el bou i la mula.

- “Anunciar la Bona Nova”, com van fer els àngels i després també els pastors, perquè no podien quedar-se per a ells allò que havien viscut.


Aquest Nadal, us convidem a “entrar” en el pessebre, a que ens acostem a aquest primer Nadal, també amb els de casa. A deixar-nos tocar pel seu misteri.

D’aquesta manera, els llums i les músiques que sentim per tot arreu, enlloc de distreure l’essència del Nadal, ens ajudaran a il·luminar i acompanyar un missatge que esperem fer durar tot l’any.


Que tingueu tots un MOLT BON NADAL!


Elisenda Suàrez i Pablo Lokà

Membres de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver

Comentarios


Entrades recents
Arxiu
bottom of page