top of page
  • Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

'Viure el dol', primera jornada dels Dissabtes al Clot


Aquest proper dissabte 13 a les 17:00h de la tarda tindrà lloc la primera de les xerrades dels Dissabtes al Clot. Aquesta primera jornada que porta per títol 'Viure el dol' es centrarà en la vivència de la pèrdua i en com ens hi enfrontem com a cristians. La xerrada serà a càrrec de la metgessa i pediatra, Montse Esquerda, i serà en format online.


Esquerda compagina la tasca assistencial a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida amb la tasca acadèmica com a Directora de l'Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull.


'Viure el dol' és una xerrada que es presenta com a resposta a la situació que estem vivint des de fa mesos. La pèrdua d'éssers estimats, la impossibilitat d'acomiadar-se, la separació física de les famílies, les renúncies individuals i col·lectives a la vida que portàvem abans, la malaltia i el patiment, tot són pèrdues que ens provoquen reaccions, emocionals i socials, que sovint defugim. Per aquest motiu, la xerrada pretén reflexionar sobre qüestions que, en els darrers mesos, han estat més presents que mai: Com ens podem acompanyar millor uns als altres? Com hem de reaccionar com a cristians davant del dol? Com poder parlar-ne amb els nens i joves?


Un cicle de xerrades


Els Dissabtes al Clot són un cicle de xerrades que es van iniciar l'any 2019. Un seguit de conferències entorn una temàtica concreta, dirigides per una persona entesa de la temàtica i programades els dissabtes abans de l'eucaristia. Gràcies a la gran rebuda de l'edició anterior, aquest any s'ha decidit tornar a organitzar aquest seguit de xerrades. L'excepcionalitat de la situació, però, provoca que aquest 2021 les xerrades no es puguin fer presencialment i, per aquest motiu, s'ha facilitat un enllaç per poder seguir la trobada via Zoom.


Comments


Entrades recents
Arxiu
bottom of page